Nieuws

De verkiezingen zijn begonnen!

Huh? Die hebben we toch net achter de rug? Zeker! De tweede kamer verkiezingen hebben we net gehad en nu zie je dat de lokale partijen in Wormerland zich opmaken voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Vereniging Liberaal Wormerland (VLW) o.l.v. dhr. Hendriks is in ieder geval al begonnen. Hij zet zich af tegen elk politiek besluit van het huidige college en zoekt de grenzen op van fatsoenlijk bestuur.

Lees verder

Tiny Houses in Wormerland

Op woensdag 8 maart heeft GroenLinks Wormerland een informatieavond georganiseerd over Tiny Houses. De reden voor interesse naar het onderwerp Tiny Houses is ontstaan vanuit de zoektocht naar woonruimte voor alle woningzoekenden in de gemeente Wormerland. Het fenomeen Tiny Houses spreekt daarbij aan omdat het een nieuwe woonvorm is en bijvoorbeeld tijdelijk in een woonbehoefte kan voorzien. Ook is Wormerland op dit moment bezig met het uitwerken van een nieuwe Woonvisie waarin deze nieuwe woonvorm opgenomen zou kunnen worden. Het blijkt echter dat initiatiefnemers tegen bestaande wet- en regelgeving aanlopen en gemeenten nog niet goed weten hoe hiermee kan worden omgegaan. Deze informatieavond heeft extra informatie én impuls gegeven voor zowel geïnteresseerden als politieke vertegenwoordigers.

Lees verder

GroenLinks wil Waterlands landschap verduurzamen

Europarlementariër Bas Eickhout bezoekt op 4 maart Marken, Landsmeer en Purmerend

Op zaterdag 4 maart brengt Bas Eickhout, Europarlementariër voor Groen Links, samen met Waterland's Wethouder en kandidaat 2e kamerlid Laura Bromet een werkbezoek aan Waterland. Zij beginnen op Marken, bezoeken daarna het veenweidegebied in het Twiske aan de kant van Landsmeer en eindigen bij het bedreigde Beusebos in Purmerend. GroenLinks Waterland, Purmerend, Landsmeer, Oostzaan en Wormerland zetten zich in voor behoud en versterking van de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden in de regio Waterland/Zaanstreek.

Lees verder

GroenLinks Wormerland organiseert informatie avond Tiny Houses

GroenLinks Wormerland is ook vóór alternatieve woonvormen. En Tiny Houses of Small Houses passen daar uitstekend bij. Ben jij benieuwd wat er in Nederland allemaal gebeurt op het gebied van Tiny Houses? Of loop je misschien met ideeën rond, vraag je je af wat de mogelijkheden zijn of wil je delen waar je tegen aan loopt? Dan is deze informatie-avond voor jou. Op woensdagavond 8 maart organiseert GroenLinks Wormerland een informatieavond over Tiny Houses in bar Groos. De aanvang is 20:00 uur en de toegang is gratis. Vanaf 19:30 ben je welkom voor een kop thee of koffie.

Lees verder

burgerraadpleging over burgerparticipatie en burgerinitiatieven

burgerraadpleging over burgerparticipatie en burgerinitiatieven

Vindt u dat u voldoende invloed hebt op de gemeente, de gemeenteraad en het gemeentelijk beleid?

De gemeenteraad van Wormerland neemt dit voorjaar een aantal besluiten die inwoners uit onze dorpen moeten helpen om meer invloed uit te oefenen op het beleid en de uitvoering van projecten in onze gemeente. Ook wil de gemeente hulp gaan bieden bij het tot uitvoering laten brengen van initiatieven die door onze inwoners worden ingebracht. GroenLinks Wormerland vindt dit een uitstekend idee maar is van mening dat de burger zelf óók betrokken moet worden bij het opstellen en vaststellen van beleid op het gebied van burger participatie en burgerinitiatieven.

Lees verder

Iets meer duidelijkheid over planning uitbreiding A7

Twee weken geleden meldde wij u dat GroenLinks Wormerland en de bewoners uit Neck en Wijdewormer, zich zorgen maakten over de geplande uitbreiding van de A7 op ons grondgebied.

Als gevolg van de zogenaamde corridorstudie Hoorn-Amsterdam is het rijk voornemens de A7 te verbreden. Daarnaast ligt er een schets om de A7 ter hoogte van de bocht bij het Beusebos en Purmerend, te ondertunnelen en recht te trekken. Deze oplossing zou er toe kunnen leiden dat woningen in Neck onteigend zouden moeten worden. Het college van Burgemeester en Wethouders is gelukkig wakker gemaakt door GroenLinks en heeft antwoord gegeven op door ons gestelde vragen en daarnaast een memo vrijgegeven waarin duidelijk wordt hoe het proces tot planvorming, inspraak en uiteindelijk de aanleg tot stand zal komen.

De brief met antwoorden en de memo kunt u hieronder downloaden. Heeft u vragen of opmerkingen voor ons? U kunt contact opnemen per email harold@hetslimmehuis.nl of u kunt reageren via onze facebook pagina

Pagina's