Standpunten

De open gemeente

GroenLinks heeft vertrouwen in mensen. Wij geloven dat ieder mens wat van zijn of haar leven wil maken en wil bijdragen aan de eigen omgeving. Daarom geven wij ruimte aan betrokken burgers die hun omgeving groener, mooier of schoner willen maken. Daarom geven wij vertrouwen aan professionals die mensen helpen. En daarom geven wij ruimte aan de wensen en mogelijkheden van mensen zelf, in plaats van de regels en structuren van organisaties te volgen.

De groene gemeente

GroenLinks wil dat kinderen kunnen opgroeien in een groene en gezonde omgeving. Wij willen dat kinderen zorgeloos buiten kunnen spelen en schone lucht kunnen inademen. Daarom kiezen wij voor schoon vervoer zonder uitstoot, voor meer groen en meer ruimte om te spelen en te sporten en voor energiezuinige huizen. Zo geven we straks een gezonde planeet door aan onze kinderen.

De sociale gemeente

GroenLinks wil dat iedereen in Wormerland een fatsoenlijk bestaan kan opbouwen. Iedereen moet kunnen meedoen, met een betaalde baan, vrijwilligerswerk of op school. Als het mensen zelf niet lukt moet er een goed
sociaal vangnet zijn. Bovendien willen wij dat iedereen kan wonen in een betaalbaar huis. GroenLinks vindt ook dat ieder kind een goede start en een eerlijke kans verdient. Om te kunnen leren op school, maar ook om dromen te ontdekken. En in de zorg staat aandacht voor de mens centraal. Er is ruimte om te kijken naar wat mensen kunnen en wat zij zelf willen.