Tot 2011 heb ik als productontwerper gewerkt bij diverse producenten van kantoormeubilair in Nederland en België. Helaas moest ik door een progressieve oogziekte mijn beroepswerkzaamheden stoppen en mijn bakens 180 graden verzetten. Tijd voor nieuwe horizonten.
Sinds 2013 woon ik met mijn partner Janny in de Bartelsluisbuurt in Wormer. Hier kwam mijn liefde voor het prachtige  Wormerland met zijn weide en water weer tot leven en kon ik mijn oude liefde, het zeilen weer oppakken. Natuur, wind  en water; Wormerland is echt een  groene oase die verdient om beschermd en zorgvuldig beheerd te worden, zodat iedereen er, ook in de toekomst, van kan blijven genieten. Dat is echter alleen mogelijk als er hard aan gewerkt wordt. Het is ook daarom dat ik mij reeds sinds 2014 in de lokale politiek en ook binnen de Watersportvereniging Wormer inzet. Het zoeken naar toekomstbestendige oplossingen voor onze groene leefomgeving is één van mijn voornaamste doelen. Ook is het constant hameren op een eerlijk verdeelde, sociale samenleving voor iedereen mijn streven. 
Na wat omzwervingen, ben ik volledig op op mijn plaats bij GroenLinks, de beweging die zich inzet voor mens en natuur. Ik ben ervan overtuigd dat hard werken aan een inclusieve, groene samenleving onze toekomst is, ook in Wormerland!
 
Frans houdt zich bezig met:
•            Omgevingswet
•            Woningbouw
•            Recreatie en toerisme
•            Erfgoed
•            Veenweidegebied