Gelijke man-vrouw verdeling

De leden van GroenLinks Wormerland hebben de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraads­verkiezingen van 21 maart 2018. Als lijsttrekker is opnieuw Harold Halewijn gekozen, op dit moment fractievoorzitter van GroenLinks in de raad.

Afgewogen samenstelling

Op de lijst staan niet alleen ervaren kandidaten maar ook nieuwe, jonge kandidaten. Door te kiezen voor deze samenstelling wordt zowel de kennis en ervaring ingebracht van huidige raadsleden als ook gewerkt aan continuïteit en vernieuwing. GroenLinks hecht aan een evenredige samenstelling van mannen en vrouwen op de lijst. En dat is gelukt: de kandidatenlijst voor de gemeenteraads­verkiezingen 2018 bestaat voor 50% uit vrouwen.

Kandidaten

Elly Fens, nu wethouder voor GroenLinks in Wormerland, bekleedt de tweede plaats op de lijst. Verder staat raadslid Remco Doorn hoog op de lijst. Nieuwe gezichten zijn Karen Schoonheim en Frans Stoop. Bente Ferwerda is met 17 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Frans Koelemeijer, raadslid met vele jaren ervaring, is lijstduwer voor GroenLinks Wormerland bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Hieronder de volledige kandidatenlijst zoals die in de ledenvergadering van afgelopen woensdag is vastgesteld.

 1. Harold Halewijn
 2. Elly Fens
 3. Remco Doorn
 4. Karen Schoonheim-Bakker
 5. Frans Stoop
 6. Bente Ferwerda
 7. Hans Mandjes
 8. Liesbeth Bijmoer
 9. Jan Stevens
 10. Monique Nooij
 11. Ron Miedema
 12. Joke van der Stok
 13. Klaas Waal
 14. Gre Waal-Daenen
 15. Sorrel Jansen
 16. Nico Koelemeijer
 17. Anneke Wams
 18. Frank Bakkum
 19. Mieke Wielenga-Beeks
 20. Peter Roos
 21. Frans Koelemeijer

Binnenkort zullen wij op de website meer informatie geven over de kandidaat raadsleden.