GroenLinks Wormerland organiseert informatie avond Tiny Houses

GroenLinks Wormerland is ook vóór alternatieve woonvormen. En Tiny Houses of Small Houses passen daar uitstekend bij. Ben jij benieuwd wat er in Nederland allemaal gebeurt op het gebied van Tiny Houses? Of loop je misschien met ideeën rond, vraag je je af wat de mogelijkheden zijn of wil je delen waar je tegen aan loopt? Dan is deze informatie-avond voor jou. Op woensdagavond 8 maart organiseert GroenLinks Wormerland een informatieavond over Tiny Houses in bar Groos. De aanvang is 20:00 uur en de toegang is gratis. Vanaf 19:30 ben je welkom voor een kop thee of koffie.

GroenLinks wil graag de discussie over Tiny Houses in Wormerland opstarten. Daarom hebben wij Marjolein Jonker en Monique van Orden van Tiny House Nederland gevraagd om in één avond iedereen wegwijs te maken in deze boeiende en toekomstgerichte woonvorm. Marjolein en Monique zullen in circa 45 minuten ons door de volgende onderwerpen loodsen:

  • Wat is een Tiny House en waar komt het begrip vandaan.
  • Welke filosofie zit er achter en welke voordelen van Tiny Houses zijn er voor de bewoner en voor de gemeente.
  • Welke mogelijkheden heeft een gemeente om Tiny Houses een plek te bieden en hoe zit het dan met het Bouwbesluit en de Bestemmingsplannen?
  • En welke actuele cijfers zijn er over de Tiny House movement die zich in Nederland aan het ontwikkelen is?

Voor deze avond zijn de wethouders en de gemeenteraadsleden uitgenodigd want GroenLinks wil immers dat er voortvarend aan Tiny Houses wordt gewerkt. Daarnaast hebben wij enkele specialisten uit de bouw en ook deskundige ambtenaren en beleidsadviseurs uitgenodigd. Samen met hen zullen wij proberen alle vragen die je nog hebt beantwoord te krijgen. Heb je nu al een prikkelende vraag? Stuur hem ons toe, dan zorgen wij er voor dat jouw vraag op 8 maart zeker wordt beantwoord.

Wil je de informatie-avond bijwonen? Leuk! Maar meld je dan wel aan want de plaatsen zijn beperkt. Doe dat dan via Facebook of via email: harold@episteem.nl

Het adres van bar Groos is Dorpsstraat 206, 1531 HS in Wormer. Parkeren kun je achter Groos bij het IJsbaanterrein.