Tijdens een gemeenteraadsvergadering op 9 april 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met een financiële ondersteuning van nog eens € 30.000 om de dependance Oostknollendam van basisschool Weremere open te kunnen houden. In de weken daaropvolgend is er door een werkgroep en de stichting in oprichting ‘Vrienden van de Dorpsschool’ voortvarend gewerkt aan een duurzaam programma om de basisschool in Oostknollendam te behouden. Er zijn inmiddels fondsen
aangeboord en vele goede initiatieven op en rond de school gestart.
Een belangrijke speler in het voortbestaan van de school is natuurlijk de organisatie SPOOR/OPSO waar Weremere deel van uitmaakt. GroenLinks heeft naar aanleiding van het jaarverslag van SPOOR op 28 mei 2013 aan wethouder A. de Groot om een schriftelijke bevestiging gevraagd van de afspraak met SPOOR om de school in Oostknollendam nog zeker 4 jaar open te houden.
Op 23 september 2013 heeft GroenLinks wederom aangedrongen op deze schriftelijke bevestiging. In een memo van 30 oktober j.l. die de raad in de ingekomen stukkenlijst aantrof, kon de wethouder niet veel meer melden dan, dat de afspraken zich” in een afrondende fase bevinden”.
Gezien de termijn die de wethouder tot nu toe nodig heeft gehad om in een afrondende fase te komen is dit natuurlijk zeer teleurstellend. Al die tijd verkeren de bij de school betrokken leerlingen, ouders en leerkrachten in onzekerheid. GroenLinks heeft tijdens de raadsvergadering van 23 november gevraagd nu met spoed de betreffende verklaring aan de raad voor te leggen en anders met een harde toezegging te komen wanneer de raad deze verklaring kan verwachten.
http://news.oost-knollendam.nl/2012/05/05/update-behoud-basisschool-oos…