Afgelopen dinsdag 23 november 2010 vond een eerste discussie plaats in de gemeenteraad van Wormerland over de keuze van een locatie voor de nieuwe Zaanbrug.

De fractie van GroenLinks - woordvoerder was Nico Koelemeijer - heeft in een uitgebreide reactie op het rapport Locatiekeuze Zaanbrug aangegeven dat de locatie Lassiestraat veruit de voorkeur heeft boven de bestaande locatie. CDA, VVD en PVDA dachten daar ook zo over.

SP en VLW schaarden zich zonder veel inhoudelijke argumenten achter het standpunt dat de huidige locatie de beste is. De discussie wordt over drie weken voortgezet. Wellicht dat de voorstanders van de huidige locatie zich nog eens achter de oren krabben na herlezing van de visie van GroenLinks.

Opvallend was een brief van de ondernemersvereniging Wormerveer die Nico Koelemeijer boven water kreeg. In het rapport Locatie-onderzoek werd met geen woord gerept over deze brief en over het standpunt van de ondernemers. Hij was ook niet bij de raadsleden bekend.

Op de website van de gemeente Wormerland http://besluitvorming.wormerland.nl/Vergaderingen/Voorronde/2010/23-november/20:30 is het onderzoek Locatiekeuze te vinden