Tekst overgenomen van de contactcie. Oost-Knollendam:

Informatie avond over dreigende sluiting basisschool Weremere Oost-Knollendam
De Contact Commissie Oost-Knollendam nodigt u uit voor het bijwonen van een informatie avond over de basisschool Weremere Oost-Knollendam.
Enkele weken geleden zijn geruchten ontstaan over een mogelijke sluiting van de school. Een verlies van de school in onze kleine kern zou een ramp zijn. In de eerste plaats vanwege het verdwijnen van de onderwijsvoorziening op veilige loopafstand voor de kinderen. Maar in de tweede plaats ook voor de leefbaarheid en cohesie in het dorp. Het bestaansrecht van de sportverenigingen en de culturele activiteiten staan op het spel.

Op de informatie avond zal Jan Hus, bestuursmanager van Stichting SPOOR een toelichting geven op de ontwikkelingen. SPOOR is verantwoordelijk voor de openbare basisschool Weremere. Ook zal wethouder Anna de Groot een toelichting geven vanuit de gemeente Wormerland.

Wij maken ons als contactcommissie grote zorgen en vragen alle inwoners van Oost-Knollendam daarom in het belang van de voorzieningen in ons dorp, aanwezig te zijn tijdens deze informatie avond. Ook als u geen (klein-)kinderen meer op school heeft zitten! Door een grote opkomst kunnen wij zowel het bestuur van SPOOR als de gemeente laten zien dat de toekomst van ons dorp in het geding is.

Datum en tijd: maandag 26 maart om 20.00

Locatie: Dorpshuis Oost-Knollendam, Dorpsstraat 95