Bente Ferwerda

Kandidaat Burgerraadslid

Als je niks probeert, weet je zeker dat er ook niks zal veranderen.

Mijn naam is Bente Ferwerda en ik ben geboren op 26 juni 2000. Ik heb mijn hele leven in Jisp gewoond. Momenteel zit ik in 6 VWO op het Bertrand Russell College in Krommenie. Daar volg ik lessen binnen het pakket Economie en Maatschappij. Nadat ik mijn diploma heb gehaald ben ik van plan om een economische of politieke studie te volgen.

Naast mijn economische interesse heb ik grote politieke ambities. Wormerland is een prachtige gemeente, maar we staan zoals altijd voor moeilijke vraagstukken. Naar mijn idee worden er binnen het gevoerde beleid, zowel op nationaal als gemeentelijk niveau, niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Daarom wil ik heel graag de partij steunen die het naar mijn mening wél goed aanpakt. GroenLinks is de belichaming van veel van mijn eigenschappen en kernwaarden. GroenLinks is ambitieus, progressief en moedig genoeg om een andere weg te bewandelen dan wat als normaal gezien wordt. Verder zijn duurzaamheid en solidariteit kernwaarden waar ik mij met GroenLinks hard voor wil maken. 
Er zitten nauwelijks vrouwen en jongeren in onze gemeenteraad. Tussen de 17 raadsleden zit maar één vrouw en helemaal niemand onder de 40. Dat kan stukken beter. Dankzij mijn jeugdige leeftijd kan ik nieuwe benaderingen en inzichten geven, die nu nog gemist worden. Ook jongeren hebben een stem en het is belangrijk dat deze tot in de gemeenteraad gehoord wordt. Daar kan ik voor zorgen.
Ik ben klaar om mijn steentje bij te dragen en om ons prachtige Wormerland nóg een beetje mooier te maken. Want zoals Jesse Klaver dat zo mooi zegt: ‘Als je niks probeert, weet je zeker dat er ook niks zal veranderen.’