Internationale samenwerking

Wormerland is in de visie van Groenlinks op vele manieren verbonden met haar omgeving in de regio, het land en de wereld. Een bijzondere, natuurlijke band heeft Wormerland met het land Ghana doormiddel van de cacaobedrijven die zowel hier als daar prominent aanwezig zijn.

De gemeente Wormerland geeft deze band op dit moment inhoud door samen met het bedrijf OLAM/De Zaan de gemeenschap in Adwumakase/Ghana van een schoondrinkwater installatie te voorzien.

Maar we willen meer, we willen een daadwerkelijk relatie tot stand brengen met de gemeenschap aldaar. We doen dit om te beginnen met het contact tussen de scholen. De scholen in Wormerland zijnĀ  nu enthousiast met het opzetten van projecten. De kinderen verkennen daarbij de wereld om hen heen, dat schoon drinkwater daar maar ook hier niet vanzelfsprekend is, waar komt de cacao vandaan en hoe wordt het de chocolade, die we kennen? Hoe kunnen we communiceren met mensen in een ander land in een andere cultuur.

GroenLinks vindt dit een zeer belangrijk project en zal er ook de komende periode alles aan doen om dit samen met OLAM/De Zaan en de onderwijsinstellingen in Wormerland verder te ontwikkelen.

Woordvoerder

Jan Stevens