Fotografie José de Jong

Jan Stevens

Burgerraadslid

Ik ben geboren in 1946 en mijn leeftijd is dus nu 67. Gehuwd, twee dochters en met elkaar 4 kleinkinderen. Ik ben opgegroeid in Wormerveer, maar geboren in Wormer waar ik nu alweer ruim veertig jaar met plezier woon.

Tot  ik met vroegpensioen ging heb ik een groot aantal jaren als districtsbestuurder gewerkt in dienst bij de vakcentrale FNV met als portefeuilles, regionale arbeidsmarkt, werkgelegenheid en sociale zekerheid in de regio Randstad.

Thans besteed ik mijn energie met voldoening aan de politiek en de gemeenteraad van Wormerland, maar met evenveel voldoening sta ik met  mijn vrouw de kinderen bij met allerlei oppastaken en klusjes. Doe nog werkzaamheden voor de FNV, sport en geniet samen met mijn vrouw van het leven.

Het wonen in de gemeente Wormerland heb ik altijd gewaardeerd omdat ik me verbonden voel met de historische wortels van Wormerland en de Zaanstreek met haar landelijke en industrieel karakter, het mooie landschap van de veenweide en de droogmakerijen en haar culturele voorzieningen mogelijkheden. Voeg daarbij de stad en de kust onder handbereik en zie daar waarom ik geen betere plaats weet om te wonen.

Voor deze gemeente heb ik mij in de afgelopen 8 jaar met veel genoegen als fractievoorzitter van GroenLinks ingezet in de gemeente raad en zal  graag nog een aantal jaren actief willen zijn  nu vanuit een wat andere positie.

GroenLinks is de partij waar ik mij wil verbinden, omdat GroenLinks ook in Wormerland consequent een duurzame  en sociale politiek voert, op een open en eigentijdse manier waarbij iedere mens telt, met een open oog voor de ontwikkelingen om ons heen en in de wereld.