Frans Stoop

Burgerraadslid

Ik ben Frans Stoop, 57, vader van Katinka en Maarten, geboren in Krommenie. Na het atheneum op de Bertrand Russell ben ik naar Eindhoven en later België verhuisd om mijn studie industriële vormgeving te voltooien. Als ontwerper heb ik tot 2011 bij diverse producenten van kantoormeubilair in Brussel en omstreken gewerkt. Helaas moest ik door een oogziekte mijn beroepswerkzaamheden stoppen en mijn bakens 180 graden verzetten. Tijd voor nieuwe horizonten. De reden waarom ik mij al een aantal jaren actief inzet als bestuurder en voorzitter van de MaculaVereniging.

Sinds 2013 woon ik met mijn partner Janny in de Bartelsluisbuurt in Wormer. Hier kwam mijn liefde voor het zeilen in dit prachtige land weer tot leven. Natuur, wind  en water. De groene oase die Wormerland is verdient het te blijven bestaan, voor iedereen. Dat is echter alleen mogelijk als er hard aan gewerkt wordt. Het is ook daarom dat ik mij reeds sinds 2014 in de lokale politiek en recent ook als voorzitter van de Watersportvereniging Wormer inzet. Het zoeken naar toekomstbestendige oplossingen voor onze groene leefomgeving is één van mijn voornaamste doelen. Ook is het constant hameren op een eerlijk verdeelde, sociale samenleving voor iedereen mijn streven. 

Na wat omzwervingen, ben ik volledig op op mijn plaats bij GroenLinks, de beweging die zich inzet voor mens en natuur. Ik ben ervan overtuigd dat hard werken aan een inclusieve, groene samenleving onze toekomst is, ook in Wormerland!