Informatiebijeenkomst "Hoe ziet gasloos wonen er uit?"

De 200 grootste bedrijven in Nederland hebben op 22 januari een brief ontvangen van minister Wiebes waarin hij schrijft dat zij versneld moeten stoppen met het gebruik van Groningen-gas. En de tweede kamer heeft op 25 januari besloten dat nieuwe woningen niet meer verplicht aangesloten hoeven te worden op het gasnet. In een kleine week zijn dit forse stappen die moeten leiden tot een enorme vermindering van het aardgas verbruik.

Dit is echter niet genoeg. De regering streeft naar een duurzaam Nederland in 2050. Dat kan! Maar dan moeten we wel allemaal gasvrij gaan wonen. Dus ook bewoners van bestaande woningen zullen de komende jaren besluiten moeten nemen over hoe zij deze energietransitie gaan uitvoeren. Besluiten die technisch lastig kunnen zijn en besluiten waarbij veel mensen zich afvragen wie dat allemaal zal gaan betalen. Voor GroenLinks is het duidelijk; ook in Wormerland moeten wij snel forse stappen zetten om nog vóór 2050 klimaatneutraal te zijn en aardgasloos wonen is daarbij eigenlijk noodzakelijk. Volgens ons moet de gemeente de regie nemen om burgers, bedrijven en instellingen te begeleiden bij deze transitie.

Daarom organiseert GroenLinks Wormerland een Informatieve bijeenkomst op woensdagavond 14 februari vanaf 20:00 uur in de sportkantine van Groen-Geel met de titel "Wormerland van het gas af!"

Tijdens deze avond zullen een aantal inspirerende sprekers jou op een praktische manier laten zien hoe je zelf stappen kunt zetten naar aan aardgasloze woning. Daarnaast hebben we een spreker gevraagd die per wijk in Wormerland zal proberen om aan te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn. Want ook de gemeente zal een rol moeten spelen bij de keuzes die gemaakt kunnen worden. Én wij zorgen ervoor dat er deze avond experts aanwezig zijn die op jouw vragen duidelijke antwoorden kunnen geven.

Ben jij zelf een pioneer en heb je bewust al aanpassingen gedaan om van het gas af te komen. Wil je jouw ervaringen delen? Kom dan ook zodat je anderen enthousiast kunt maken.

GroenLinks Wormerland hoopt met deze bijeenkomst een concrete stap te zetten én richting te geven aan de koers die wij de komende jaren zullen moeten gaan varen. Want ook de gemeente zal een rol moeten spelen bij de keuzes die gemaakt kunnen worden.

Heb je interesse voor deze informatieve bijeenkomst, meld je dan aan door een email te sturen naar harold@episteem.nl of bel met 06-51300390 of vul het onderstaande formulier in.

Locatie

Kantine korfbalver. Groen Geel
De Drie Morgen 2
1531 SJ Wormer
Nederland